Kenny Mattsson vinnare glass-sm 2022

Svensk mästare i glass 2022: Kenny Mattsson och Kennys Gelato

Glass-SM är ett årligt event med syfte att lyfta glassen i Sverige och visa på den kvalitet som finns. Den 5 april 2022 korades Kenny Mattsson till årets glassmästare bland hård konkurrens av duktiga glassmakare från hela Sverige. ”Tänk att just jag gör Sveriges bästa gelato!” sa en tårögd Kenny Mattsson efter utnämningen.

Han vann utöver titeln som Årets glassmästare även guld för en otrolig jordgubbssorbet, silver i kategori hasselnöt och brons i Glassmästarens smak (Siciliana Supreme) samt brons i yoghurt-kategorin.

Juryns motivering: ”Med en genomgående hög kvalité i samtliga kategorier, där råvarorna fått skina i rampljuset. Och en jordgubbssorbert juryn sent kommer glömma.” 

Om tävlingen:

Svenska glassmästerskapen är ett årligt event med syfte att lyfta glassen i Sverige och visa på den kvalitet som finns. Glass-SM är svenska mästerskapen för glassbarer, konditorier och restauranger som säljer glass som take-away. Tävlingen som startade 2016 och arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson.

Tävlingen utser Sveriges bästa glass i fyra olika smakkategorier. Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer. För att kunna vinna titeln Svensk Glassmästare måste man ställa upp i alla fyra smakkategorier. De tävlande i 2022 års Glass SM bedöms i de fyra kategorierna: Glassmästarensval, Hasselnötsglass, Jordgubbssorbet och Arla® Pro Grekisk Yoghurt.

Vill du prova vinnarglassen som tog hem priset som svensk mästare i glass? Kolla in Kennys gelatos öppettider

Se klipp från TV4 Nyhetsmorgon: